Γειά σας,
έχω εγκαταστήσει δοκιμαστικά την έκδοση Διας-Επιχείρηση προκειμένου να δω εαν με καλύπτει και να προβώ στην αγορά της.
Οι ιδιαιτερότητές μου όμως είναι οι εξής και δεν ξέρω εςάν η εφαρμογή είναι η κατάλληλη:
-Στους πελάτες μου δεν πουλάω, αλλά συλλέγω λάδια προς ανακύκλωση. Δεν εισπράττω αμοιβή από αυτούς για την υπηρεσία, αλλά τους παρέχω αντισταθμιστικά οφέλη (πχ διαφήμιση, υλικά συσκευασίας κλπ).
-Οι πελάτες μου, δεν εκδίδουν ΔΑ δικό τους, αλλά εγώ εκδίδω για προϊόν "άνευ αξίας".
-Εάν τους χαρακτηρίσω ως "προμηθευτές", δεν υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης του δικού μου χειρόγραφου Δ.Α. το οποίο έχει εκδοθεί με τόπο φόρτωσης "έδρα του". Πώς θα πρέπει να τους χαρακτηρίσω και τι είδος συναλλαγής να καταχωρήσω?
-Εκτός από τις υπενθυμίσεις, δεν έχω βρεί κάπου στην εφαρμογή προγραμματισμό επαναλαμβανόμενων επισκέψεων/συναντήσεων, ώστε αφού έχω καταχωρήσει την συναλλαγή, να προκύπτει λίστα ανά ημέρα προγραμματισμένων επόμενων επισκέψεων.
Είναι τα παραπάνω δυνατά από την εφαρμογή, ή έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε?
Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντησή σας, γιατί η εφαρμογή μουαρέσει πολύ, αν και απευθύνεται απ' ότι καταλαβαίνω σε αμιγώς εμπορική επιχείρηση.
Ευχαριστώ
Συζητήσεις
Εφεξής οι συζητήσεις των χρηστών θα γίνεται μέσω του Facebook:
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook
-
Κάντε κλικ στο "Μου αρέσει!" παρακάτω για να μπορείτε να προσθέσετε θέματα συζήτησης και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν η ομάδα του ΔΙΑΣ απαντά στα ερωτήματα σας
-
Κάντε κλικ στο παρακάτω link
Συζητήσεις Χρηστών -
Στην σελίδα του facebook που εμφανίζεται πατήστε το κουμπί
- Πληκτρολογήστε το ερώτημα, παρατήρηση ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
Συζήτηση χρηστών ΔΙΑΣ
———
Όπως σωστά γράψατε το πακέτο ΔΙΑΣ-Επιχείρηση είναι λογισμικό εμπορικής διαχείρισης με κάποια στοιχεία CRM.
Όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες σας, μπορείτε για κάθε πελάτη σας να κάνετε μία καταχώριση σαν Πελάτη και μία σαν Προμηθευτή. Κάθε φορά που συλλέγετε λάδια θα τα καταχωρείτε στην επαφή Προμηθευτή και τα αντισταθμιστικά οφέλη στην επαφή Πελάτη, όπου και μπορείτε να εκδίδεται χειρόγραφα ή μηχανογραφημένα παραστατικά με μηδενική αξία.
Όσον αφορά τις Συναντήσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης επαναλαμβανόμενων επισκέψεων/συναντήσεων. Ανάλογες δυνατότητες όπως και χρήση ημερολογίου θα ενσωματωθούν σε μελλοντικές εκδόσεις.
———
Όταν περνάω τιμολόγιο προμηθευτή , γιατί δεν ανανεώνεται αυτόματα η τελευταία τιμή αγοράς του προιόντος , στον πίνακα κόστος στην καρτέλα του είδους?
———
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η καταχώριση διαφορετικής τιμής δεν ειναι μόνιμη (π.χ. έκπτωση, διαφορετική τιμή μόνο για την συγκεκριμένη αγορά, κτλ)
———
Γειά σας!Εχω το Διας Προιόντα και στην επιχείρηση μου δουλεύω και τις δυο κατηγορίες Φ.Π.Α (13% & 23%).Στην καταχώρηση τιμολογίων θα μου ήταν πιο χρησιμο να υπήρχαν δυο στήλες με το ποσό του τιμολογίου.Μια για το 13% και μια για το 23% και μετα να αθροιζόταν στο τελικό συνολο του τιμολογίου.Έτσι θα έχω πλήρη εικόνα και για το Φ.Π.Α.Επίσεις πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να ορίζω το Φ.Π.Α στο καθε είδος που ανοίγω κωδικό στην αποθήκη.Έτσι δεν θα πρέπει να αλλάζω εγω το Φ.Π.Α χειροκίνητα όταν καταχωρω τιμολόγια στο κάθε είδος χωριστά.Περιμένω απάντηση σας.Ευχαριστώ!
———
Μπορείτε να ορίσετε ΦΠΑ ανά κατηγορία προϊόντος. Με τις κατηγορίες ομαδοποιούνται τα προϊόντα και έτσι δεν χρειάζεται να καταχωρείτε τον συντελεστή ΦΠΑ σε κάθε προϊόν.
———
Προσπαθησα να κάνω update σήμερα επειδη ειδα οτη εχετε βαλει νεα εκδοση στης 31-12-2010 με Υποστήριξη bar-code αλλα δεν μπορεσα..δεν το εχετε βάλει ακόμα ;
———
Η υποστίρξη barcode θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες.
https://www.diassoftware.gr/news/dias-software-mellontikes-ekdoseis/
———
μετά από αναβάθμιση κι ενώ δεν έχω κάνει ακόμα κάποια εγγραφή για να ελέγξω τις λειτουργίες αν είναι όλα οκ δοκίμασα να κάνω αποστολή sms αλλά δεν μου εμφανίζει την ανάλογη επιλογή στις εργασίες (όπως λένε οι οδηγίες)
———
Η δυνατότητα αποστολής SMS είναι διαθέσιμη μόνο στα πακέτα: ΔΙΑΣ-Πελατολόγιο και ΔΙΑΣ-Επιχείρηση.
Δείτε το συγκριτικό πίνακα χαρακτηριστικών εδώ:
https://www.diassoftware.gr/features/
———
Καλή χρονιά και πάλι. Έχω το Διας Προϊόντα μπορεί να γίνει επέκταση σε Δίας Επιχείρηση και εάν ναι ποιό είναι το κόστος ;
Ευχαριστώ
———
Δείτε εδώ https://www.diassoftware.gr/pricelist/
στην παράγαφο "Αλλαγή πακέτου".
———
καλησπέρα και καλή χρονιά αυτό που θα βοηθούσε τον χρήστη να έχει καλύτερη εικόνα των εσόδων και των εξόδων είναι η δυνατότητα να βλέπει τα έσοδα και τα έξοδα ανά μήνα αλλά και προοδευτικά.
Βέβαια έχω παλιότερη έκδοση και δεν ξέρω μήπως ήδη έχει γίνει αυτό. Ευχαριστώ
———
Καλή χρονιά.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια τέτοια αναφορά διαθέσιμη. Μπορείτε όμως να πάρετε αντίστοιχα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας συνδυαστικά κάποιες από τις υπάρχουσες αναφορές.
———
εχω αρκεςτο καιρο τον δια και σημερα ξαφνικα οταν παω να τον εκκινησω μου βγαζει "μη αναγνωρισιμη μορφη βασης δεδομενων" και δεν ανοιγει... τι να κανω;
———
Το πιθνότερο είναι ότι έχει τραυματιστεί η βάση δεδομένων. Μπορεί να συμβεί ευκολότερα αν το λογισμικό εκτελείται από USB Flash δίκσκο.
Αν μπορείτε να εισέρθετε στην κεντρική οθόνη του λογισμικού από το μενού ρυθμίσεις επιλέξτε "Ρυθμίσεις > Βάση δεδομένων > Ανασυγκρότηση δεδομένων" και επανεκκινήστε το λογισμικό.
———
δυστηχως δε ξεκινα καθολου. φτανει εκει που βαζω το κωδικο αλλα οταν τον γραψω και πατησω εντερ μου γραφει ξανα για τη βαση δεδομενων....το λογισμικο δεν εκτελειται απο usb flash.
———
Τερματίστε το λογισμικό και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Εντοπίστε τα αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων
μέσα στο φάκελο εγκατάστασης του ΔΙΑ υπάρχουν δύο φάκελοι:
Autobackups\ και DB-Backup\
Εντοπίστε το πιο πρόσφατο αντίγραφο βάση ημερομηνίας μέσα σε αυτούς τους φακέλους, όπως επίσης και σε όποιον άλλο φάκελο διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας.
2. Αντιγράψτε το στην επιφάνεια εργασίας και μετονομάστε το σε “dias.mdb”*.
3. Αντιγράψτε το αρχείο “dias.mdb” μέσα στο φάκελο εγκατάστασης του ΔΙΑ
4. Εκκινήστε το λογισμικό και ελέγξτε τα δεδομένα σας.
* ενεργοποιήστε την επιλογή εμφάνισης επεκτάσεων γνωστών αρχείων για να διασφαλίσετε ότι θα γίνει ορθή μετονομασία του αρχείου.
———
οκ ολα ευχαριστω πολυ!!!!
———
GEIA..STIS EKTIPOSIS DEN VGAZEI TO LOGOTYPO POU EXO APOTIKEVSI..DOKIMASA ME PIO MIKROTERI FOTO ALA PALI TIPOTA..POS PREPI NA INE I RITHMISIS TIS FOTOGRAFIAS(LOGOTIPOY) GIA NA TA VGAZI STIS EKTIPOSIS?EVXARISTO..
———
Μήπως έχετε παλαιότερη έκδοση του λογισμικού; Αναβαθμίστε στην τελευταία έκδοση και ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται εδώ: https://www.diassoftware.gr/news/logotypo-logo/
———
EXO TIN TELAYTAIA EKDOSI..DOKIMASA ME 343X105 PIXEL (BMP) KAI PALI TIPOTA..EXO WIN7..
———
Σε ποιές εκτυπώσεις θέλετε να φαίνεται το λογότυπο;
Το λογότυπο εμφανίζεται στις εκτυπώσεις των "Εντύπων". Θα τις βρείτε στις καρτέλες συναλλαγών και στην καρτέλα πελάτη.
Το λογότυπο ΔΕΝ εμφανίζεται στις εκτυπώσεις ετικετών.
Το λογισμικό είναι εγκαταστημένο δικτυακά ή σε έναν υπολογιστή;
———
TO LOGOSMIKO EINAI ENGATATIMENO STON IPOLOGISTI..KANO EKTIPOSI APO TA ENTYPA YPOLOIPO SYNALASSOMENOY ALLA TO LOGO DEN TO VGAZEI..
———
Ημερομηνία 2010-12-14
Από Τεχνικό Τμήμα
Θέμα Απάντηση:Απάντηση:Απάντηση:Απάντηση:Απάντηση:LOGOTYPO
ΑπάντησηΜπορείτε να μας αποστείλετε το λογότυπο σας με e-mail στο sales (at) diassoftware.gr για να το δοκιμάσουμε και εμείς στα εργαστήρια μας.
———
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ PRO ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΤΡΑ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ? (1)ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ή (4)ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ?
———
Ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται εδώ:
https://www.diassoftware.gr/news/installation-lan/
———
den exo idea apo logistika, to programma sas omos me exei voithisei apistevta, sigxaritiria...i erotisi mou einai, pos kanoume ekptosi sto teliko poso?diladi exo pelati me 5 timologia mesa sto mina kai erxete i ora na mou ta plirosei ola mazi...ego thelo i ekptosi na ginei sto sinolo tou arthrismatos ton 5 timologion, sto oliko poso pou tha me plirosei diladi!! pos to kanoume avto???
———
Αν καταχωρείτε τα τιμολόγια σαν "απαιτήσεις", καταχωρήστε μία επιπλέον συναλλαγή, "πιστωτική απαίτηση" ώστε να μειωθεί το ποσό που σας οφείλει ο πελάτης. Μετά καταχωρήστε μία είσπραξη με το μειωμένο ποσό της οφειλής ώστε το υπόλοιπο του πελάτη σας να μηδενιστεί
———
Τωρα εχουμε την εκδοση 2.24
----------------------------
Έκδοση 2.10
Πρόβλημα:
Πρέπει πρώτα να αποθηκεύσετε την συναλλαγή για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε τα είδη της παραγγελίας
2010-01-21
Θα διορθωθεί σε επόμενη έκδοση ???????????????????????????????????????
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ετήσια συνδρομή Αναβαθμίσεων για το πακέτο ΔΙΑΣ-Επιχείρησης.
Νέες εκδόσεις βγαίνουν κάθε 1 με 2 μήνες και τα χαρακτηριστικά τους ανακοινώνονται στη σελίδα
νέων χαρακτηριστικών. Καθώς οι νέες εκδόσεις είναι ο μόνος τρόπος για να διορθώνονται προβλήματα,
θεωρούμε απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος να αγοράσετε τα συμβόλαια αναβαθμίσεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μηπως πρεπει πρεπει να διορθωνεται πρωτα τα προβληματα της προυγουμενης εκδοσης και μετα
να μπαινουν νεα χαρακτηριστικα ???
———
Αγαπητέ κ. Κώστα,
τα νέα χαρακτηριστικά και τα γνωστά προβλήματα παίρνουν βαθμό προτεραιότητας και με αυτόν αποφασίζουμε σε ποια έκδοση θα ενσωματωθούν. Επίσης υπάρχουν προβλήματα που η λύση τους είναι μέρος μιας μεγαλύτερης αλλαγής και έτσι φαίνεται σα να καθυστερούν, ενώ στην ουσία υλοποιούνται μαζί με άλλα σημαντικότερα χαρακτηριστικά.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον δεν έχει πάρει σημαντική προτεραιότητα καθώς ο χρήστης αρκεί απλώς να πατήσει το κουμπί «αποθήκευση» για να ξεπεράσει το «πρόβλημα».
———
Γεια σας,
Θα συμβούλευα στα ευρετήρια πελατών/προμηθευτών να ενσωματωθεί η εξής δυνατότητα: πληκτρολογώντας την "Επωνυμία Επιχείρησης" γράμμα-γράμμα να γίνεται εστίαση στην αλφαβητικά συγγενέστερη επιλογή, ώστε να μην ψαχνόμαστε με το scroll bar όσοι έχουμε πολλές καταχωρήσεις.
———
Θα το θεωρούσα ευγενικό να μου δώσετε μια έστω σύντομη απάντηση...
———
Γεια σας,πρέπει στην νέα αναβάθμιση αν είναι δυνατό να μας δείχνει το πρόγραμμα τα υπόλοιπα των προϊόντων όταν κάνουμε μια νέα καταχώρηση στην ανάλυση του τιμολογίου .Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στον έλεγχο της αποθήκης μας .Ευχαριστώ
———
Θα ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση.
———
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ 2.21.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΠΥ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΔΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ https://www.diassoftware.gr/news/xeirografa-parastatika/
———
Δεν μπορέσαμε να αναπαράγουμε το πρόβλημα.
Παρακαλούμε να μας στείλετε ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων σας (στο sales (at) diassoftware.gr) για να την εξετάσουμε.
———
Στην καρτέλα συναλλαγής(φορολογικά παραστατικά) δεν υπάρχει το εικονίδιο ξεκλειδώματος για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε τη συναλλαγή. Ευχαριστώ
———
Έχετε κάνει αναβάθμιση στην έκδοση 2.21;
Η διαγραφή χειρόγραφων παραστατικών είναι διαθέσιμη από την έκδοση 2.21.
———
Υπάρχουν μελλοντικές εκδόσεις για υποστήριξη σε Mac;
———
Δεν θα υπάρξει έκδοση για Mac σύντομα.
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό μέσω κάποιoy PC Vitrual machine, όπως το VirtualBox: https://www.virtualbox.org
———
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
———
Εξ ορισμού τα φορολογικά παραστατικά είναι "κλειδωμένα" για προστασία από λανθασμένες διαγραφές. Στην περίπτωση όμως που θέλετε να τα διαγράψετε τότε πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε την εν λόγω συναλλαγή (από το αντίστοιχο εικονίδιο στην καρτέλα συναλλαγής) και μετά μπορείτε να την διαγράψετε.
———
θέλω να μεταφέρω μια θέση από τις τρεις που έχω σε κάποιο άλλο υπολογιστη στην επιχειρηση. μπορείτε να μου πείτε τις διαδικασίες που πρέπει να κάνω; ευχαριστώ.
———
Σε αυτή την περίπτωση θα καταργήσουμε την άδεια χρήσης για αυτόν τον υπολογιστή και θα εκδώσουμε νέα άδεια χρήσης για τον νέο υπολογιστή στον οποίο θα εγκατασταθεί το λογισμικό.
Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης που σας αποστείλαμε με την αγορά του προγράμματος. Εγκαταστήστε το στην νέα θέση εργασίας και κάντε αίτηση για ενεργοποίηση.
———
Έκανα μια δοκιμαστική συναλλαγή ΤΠΥ στη νέα αναβάθμιση του προγράμματος και δεν μπορώ να την διαγράψω.(βγάζει μήνυμά δεν επιτρέπονται οι αλλαγές)Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος
———
Αν το παραστατικό εκδοθεί ΔΕΝ μπορεί να διαγραφεί αλλά μόνο να ακυρωθεί. Δείτε σχετικά εδώ: https://www.diassoftware.gr/news/xeirografa-parastatika/
———
Θα ήταν νομίζω καλό στην καταχώρηση είσπραξης - πληρωμής το πεδίο <στοιχεία πληρωμής> να είναι λίγο μεγαλύτερο για να μπορούμε να καταχωρούμε τα στοιχειά από δυο και τρεις επιταγές στο ίδιο πεδίο
———
Και κάτι ακόμα νομίζω πως οι πιστωτικές απαιτήσεις δεν λειτουργούν στο πρόγραμμα
———
Ποια ακριβώς είναι η δυσλειτουργία; π.χ. όταν δημιουργείτε μία πιστωτική απαίτηση για κάποιο πελάτη μειώνεται το υπόλοιπο του;
Παρακαλούμε περιγράψτε μας τα βήματα που σας οδήγησαν στην δυσλειτουργία.
———
Οταν κάνουμε μια νέα καταχώρηση στο πινακακι που ανοίγει δεν εμφανίζεται η πιστωτική απαίτηση όπως εμφανίζεται η απαίτηση και η είσπραξη το ίδιο και στην καταχώρηση υποχρέωσης - πληρωμής
———
Ημερομηνία 2010-07-02
Από Τεχνικό Τμήμα
Θέμα Απάντηση:Απάντηση:Πιστωτική απαιτηση ή υποχρέωση
ΑπάντησηΔείτε εδώ: https://www.diassoftware.gr/news/pistotiko-timologio/
———
Οταν καταχωρουμε μια νεα συναλαγη(απαιτηση τιμολογιο) θα ηταν πολυ χρησιμο στην αναλυση παραγγελιας να μας εμφανιζει την στιγμη που καταχωρουμε το προιον (κατι σαν προειδοποιηση)αν εχει αρνητικο υπολοιπο το προιον και εμεις το εχουμε τιμολογηση στον πελατη μας .Θα μας βοηθουσε παρα πολυ στον ελεγχο της αποθηκης μας.Ευχαριστω
———
Ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Το χαρακτηριστιό αυτό θα ενσωματωθεί σε μία από τις επόμενες εκδόσεις.
———
εχετε κατι ετοιμο για επιχειρηση που νοικιαζει προιοντα -ενα απλο προγραμμα τηρησης και καταγραφης αποθηκης
———
Για απλή διαχείριση Αποθήκης μπορείτε να δοκιμάσετε το ΔΙΑΣ-Προϊόντα.
Δεν υποστηρίζεται όμως η ενοικίαση προϊόντων.
———
Γεια σας,όταν κάνουμε μια αλλαγή σε κάποια από τις καταχωρημένες απαιτήσεις ή υποχρεώσεις αλλάζει τη σειρά που έχουν καταχωρηθεί όταν είναι με ίδια ημερομηνία.Μήπως θα μπορούσατε να το διορθωσεται σε επόμενη αναβάθμιση? Ευχαριστώ
———
Ευχαριστούμε για τη παρατήρηση σας.
Θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση.
———
Ημερομηνία 2010-05-09
Από Αγγέλα Βουτουρή
Θέμα Βάση Δεδομένων για 2 ή περισσότερες επιχειρήσεις
ΑπάντησηΚαλημέρα σας,
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα και για 2η επιχείρηση?Αν ναι πως μπορώ να το κάνω?
———
Ημερομηνία 2010-05-10
Από Τεχνικό Τμήμα
Θέμα Απάντηση:Βάση Δεδομένων για 2 ή περισσότερες επιχειρήσεις
ΑπάντησηΤο λογισμικό πωλείται για χρήση από μία μόνο επιχείρηση. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και σε δεύτερη επιχείρηση (διαφορετικό ΑΦΜ) θα πρέπει να το αγοράσετε και για τη δεύτερη επιχείρηση. Για τη δεύτερη αγορά σας παρέχουμε έκπτωση 30%.
Οσον αφορά το τεχνικό μέρος η πιο ασφαλής λύση είναι η εγκατάσταση σε διαφορετικό φορητό USB δίσκο των αρχείων της κάθε επιχείρησης.
———
Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να μάθω αν το πρόγραμμα ΔΙΑΣ-Συναλλαγές σου δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ενός δεύτερου λογαριασμού προκειμένου να γίνει ένας διαχωρισμός των παλαιότερων αρχείων με των σημερινών,χωρίς όμως να σβηστούν τα υπάρχουσα αρχεία.
Εγώ λέω να φυλάξω όλα τα παλαιότερα αρχεία,αλλα να μην εμφανίζονται συνέχεια στην οθόνη μου μαζί με τις καινούριες καταχωρήσεις που δεν συσχετίζονται με τις παλιες.
———
Δείτε εδώ https://www.diassoftware.gr/faq/ στην παράγαφο
Πως μπορώ να αλλάξω χρήση οικονομικού έτους;
———
Καλησπέρα σας
Θα ήθελα να πω οτι οταν πάς.. συναλλαγές πελάτη.. και μετά ανάλυση παραγγελιας βγάζει αυτό το μύνημα.
Πρέπει πρώτα να αποθηκεύεστε τήν συναλλαγή γιά να μπορέσετε να επεξεργαστείτε τα είδη της παραγγελίας. Τό περίεργο ειναι οτι το εχω αποθηκεύση ... καμιά ιδέα ??
———
Ημερομηνία 2010-04-29
Από Τεχνικό τμήμα
Θέμα Απάντηση:ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΕΛΑΤΗ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΑπάντησηΚαλημέρα.
Είναι γνωστό πρόβλημα το οποίο θα διορθωθεί σε επόμενη έκδοση. Δείτε εδώ https://www.diassoftware.gr/knownproblems/ πώς μπορείτε να το παρακάμψετε.
———
Χαίρετε,
Μπορούμε να πάρουμε εκτύπωση πχ πελατών με βάση 1 οποιοδήποτε ελεύθερο παραμετρικό πεδίο ?
———
Ημερομηνία 2010-04-26
Από ΔΙΑΣ λογισμικό
Θέμα Απάντηση:ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
ΑπάντησηΝαι, αρκεί να προσθέσετε το πεδίο στις στήλες του καταλόγου πελατών:
Ανοίξτε το κατάλογο πελατών.
Κάντε κλίκ στο εικονίδιο "εργασίες" και στο "Επιλογη στηλών για εμφάνιση".
Επιλέξτε το ελεύθερο πεδίο ώστε να φαίνεται στον πίνακα σαν στήλη στον κατάλογο.
Τώρα μπορείτε να φιλτράρετε ως προς αυτό το πεδίο (με δεξί κλικ πάνω του) ή και να ταξινομήσετε ως προς αυτό το πεδίο.
Αφού εμφανίσετε με τα παραπάνω κριτήρια τους πελάτες που θέλετε, μπορείτε να κάνετε και την εκτύπωση.
———
Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιο απο τα προγραμματα που έχετε, έχει την δυνατότητα έκδοσης-εκτύπωσης τιμολογίου, και ποσο είναι το μέγιστο των πελατών που μπορεί να καταχωρηθεί
———
Στην έκδοση PRO έχετε την δυνατότητα να καταχωρίσετε απεριόριστες εγγραφές. Περισσότερα για τα χαρακτηριστικό μπορείτε να δείτε εδώ https://www.diassoftware.gr/features/
Όσον αφορά την τιμολόγηση αν εννοείτε μέσω Φορολογικού Mηχανισμού (ΕΑΦΔΣΣ), αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια μοντέλα ΕΑΦΔΣΣ θα υποστηρίζονται αρχικά. Θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες στην ιστοσελίδα μας.
Το λογισμικό θα μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς σύνδεση με ΕΑΦΔΣΣ.
———
Γειά σας. Ζω σε Επαρχία που έχει μειωμένο ΦΠΑ. Σήμερα έκανα αναβάθμιση (την 2,15), η οποία αυτόματα μου άλλαξε το ΦΠΑ στις κατηγορίες προϊόντων σε 21%. Εγώ χρησιμοποιώ 4%, 7%, και 15%. Δεν μπορώ να κάνω αλλαγή στις κατηγορίες προϊόντων γιατί είναι προκαθορισμένες οι τιμές. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
———
Για να αλλάξετε τους συντελεστές ΦΠΑ:
Κεντρική οθόνη -> Συναλλαγές -> Ρυθμίσεις Συναλλαγών -> Συντελεστές ΦΠΑ.
Αυτοί είναι οι συντελεστές που εμφανίζονται στις κατηγορίες προϊόντων.
———
Οταν κάνουμε μία λάθος καταχώρηση απαίτησης και μετά την διαγράψουμε μας κάνει από μόνο του αλλαγή το πρόγραμμα στην επιλογή στηλών για εμφάνιση.Ρυθμίζει από μόνο του την εμφάνιση όλων των στηλών
———
Δεν μπορέσαμε να αναπαράγουμε το πρόβλημα.
Ποιά έκδοση του λογισμικού ΔΙΑΣ χρησιμοποιείτε;
Ποιά έκδοση των Windows χρησιμοποιείτε;;
Μπορείτε να μας περιγράψατε τα βήματα που εκτελέσατε για να εμφανιστεί το πρόβλημα;
———
Γειά σας.Νομίζω πως ειναι απαραιτητο όταν κανουμε μια νέα καταχώρηση-ανάλυση παραγγελίας-νεα γραμή-εύρεση προιόντος ,στα προιόντα θα ήταν πολύ χρήσιμο να εμφανίζεται και το υπόλοιπο της αποθήκης για καθε προιόν.Γιατί για κάποιον που έχει προιόντα με την ίδια περιγραφή αλλά διαφορετικό κωδικό είναι πρόβλημα τώρα που δεν το βλέπει.Θα ήταν πολύ χρήσιμο επίσης οταν εμφανίζουμε τα αποθέματα να εμφανιζέται και στήλη με την τιμή αγοράς του προιόντος γίατί τώρα κάνοντας απογραφή πρέπει να γράφουμε τις τιμές μόνοι μας.Ευχαριστώ
———
Ημερομηνία 2010-04-09
Από ΔΙΑΣ λογισμικό
Θέμα Υπόλοιπο αποθήκης και τιμή αγοράς στη φόρμα αναζήτησης προϊόντος
ΑπάντησηΕυχαριστούμε για τη πρόταση βελτίωσης του προγράμματος.
Θα την ενσωματώσουμε σε μία επόμενη έκδοση.
———
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΑΝ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ? Η ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ?
———
Δείτε την αναφορά "Πωλήσεις προϊόντων ανά μήνα" στην οποία μπορείτε να δείτε την εμφάνιση των πωλήσεων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
———
ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΕΛΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ Η ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ 19% ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΣΕ 21% ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
———
Ημερομηνία 2010-03-22
Από Τεχνικό Τμήμα
Θέμα Απάντηση:ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ->ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΑπάντησηΑυτό συμβαίνει μόνο για προϊόντα που δεν έχει οριστεί κατηγορία προϊόντος. Θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση. Προσωρινά δημιουργήστε μια κατηγορία προϊόντος με ΦΠΑ 21% (από το μενού Προϊόντα > Κατηγορίες προϊόντων») και αναθέστε την σε όλα τα προϊόντα χρησιμοποιώντας την καρτέλα προϊόντος.
———
Χρησιμοποιησα το προγραμμα σας 1-2 ωρες μονο, αλλα θα ηθελα να σας προτεινω καποιες μελλοντικες προσθηκες/αλλαγες που πιστευω οτι θα κανουν το προγραμμα ποιο ευχρηστο, τουλαχιστον για μενα που θελω να κανω ηλεκτρονικο καταστημα και εχω να κανω με διαφορετικους πελατες καθε φορα.
1. Κατα την καταχωρηση νεας συνναλαγης, να υπαρχει η δυνατοτητα να καταχωρουνται απευθειας τα στοιχεια του πελατη (σε περιπτωση νεου πελατη), τα στοιχεια πληρωμης, προιοντα κτλ και κατα την αποθηκευση, να δημιουργειτε αυτοματα μια καινουρια επαφη με αυτα τα στοιχεια πελατη.
Ενω τωρα πρεπει να καταχωρησεις νεα επαφη πελατη>καταχωρηση συνναλαγης>επιλογη πελατη κτλ
2. Ποιο απλες συναλλαγες. Αποδειξη-Τιμολογιο-Παροχης υπηρεσιων
3. Τωρα η συναλλαγη κατοχυρωνεται ως "Εξοφληθει" ή "Επι πιστωση". Εγω που θα στελνω αντικαταβολη...τι θα επιλέγω??. Αν επιλεξω "Επι πιστωση" ειναι σαν να μην πληρωσε ο πελατης, ενω αν επιλεξω "Εξοφληθει" ειναι σαν να πληρωσε, οποτε μπορει να απαιτησει την παραλαβη του δεματος χωρις πληρωμη .
Και άν δεν παραλάβει το δέμα?"Εξοφληθει" χωρις να έχει πληρωθει?
Και μια ερωτηση: πιστευω οτι ειναι συμβατο με φορολογικους μηχανισμους, ετσι δεν είναι???
σας ευχαριστω για το χρονο σας
———
και ενα προβλημα που διαπιστωσα
οταν πατας συναλλαγες>τιμολογιο...>αναλυση παραγγελιας και προσθετεις ενα προιον, το προγραμμα πρεοσθετει εκ νεου ξανα φπα
Δηλ κατα την καταχωρηση του προιοντος "Α"=100+φπα=121ευρω
με την "ανάλυση παραγγελίας" γίνεται 121ευρω +φπα = 146,41ευρω
μηπως κανω εγω κατι λαθος. βεβαια μπορεις απλα να βαζει ςτις τιμες χωρις φπα και να προστιθονται μετα.....αλλα θα επρεπε να ειναι ευκολοτερο
———
Ημερομηνία 2010-03-22
Από ΔΙΑΣ - Σχετικά με τις τιμές στη καρτέλα προϊόντων
Θέμα Απάντηση:Απάντηση:Προτεινομενες προσθηκες
ΑπάντησηΣτη καρτέλα προϊόντος πρέπει να καταχωρήσετε την τιμή του προϊόντος χωρίς ΦΠΑ. Το ίδιο και στο πεδίο με το κόστος προϊόντος. Σε επόμενη έκδοση θα βάλουμε ένδειξη οτι οι τιμές αυτές είναι χωρίς ΦΠΑ.
———
Καλημέρα.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται να περάσω στοιχεία απο excell στην κατηγορία ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Πριν αγοράσω το πρόγραμμα έκανα κάποιες καταχωρήσεις σε περιβάλλον excell και θα με βοηθούσε να τις μεταφέρω χωρίς να τις ξαναπεράσω από την αρχή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Δημήτρης
———
Αυτή την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία εισαγωγής προϊόντων από αρχείο Excel. Είναι χαρακτηριστικό που θα ενσωματωθεί σε επόμενη έκδοση. Προς το παρόν μπορείτε να μας αποστείλετε το excel για να διαγνώσουμε αν μπορούμε να τα εισάγουμε εμείς στη βάση δεδομένων σας.
———
Γεια σας,
πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσετε τις επικείμενες αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ μέσα στην εφαρμογή? Κάποιο patch? update? νέα έκδοση? Επίσης, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της αύξησης στις τιμές των προγραμμάτων σας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
———
Θα βγει νέα έκδοση με τους νέους συντελεστές.
Όμως ακόμη και αν δε κάνετε αναβάθμιση μπορείτε να καταχωρείτε συναλλαγές με τους νέους συντελεστές:
- Αν έχετε ΔΙΑΣ-Προϊόντα ή ΔΙΑΣ-Επιχείρηση, αλλάξτε τους προεπιλεγμένους συντελεστές ΦΠΑ όπως εμφανίζονται στη φόρμα με τις κατηγορίες προϊόντων.
- Αν έχετε ΔΙΑΣ-Συναλλαγές, στη καρτέλα συναλλαγής βάλτε το σωστό (νέο) ποσό ΦΠΑ και το κουμπί με το ποσοστό θα αλλάξει σε 21% (αγνοήστε το ότι θα γίνει κόκκινο, επειδή περίμενε 19%)
Οι τιμές (χωρίς ΦΠΑ) των προγραμμάτων ΔΙΑΣ θα παραμείνουν ίδιες.
———
Στον πίνακα σύγκριση Χαρακτηριστικών των διαφορετικών εκδόσεων δεν αναφερετε οτι στην εκδωση basic του DIAS ΠΡΟΪΟΝΤΑ ο μεγιστος αριθμος προϊοντων που μπορουμε να καταχωρισουμε ειναι 10.Ετσι πρέπει να είναι η κατι δεν εχω κανει σωστα?
———
Στον συγκριτικό πίνακα αναφέρει: "Έκδοση BASIC:
έως 10 προϊόντα ή υπηρεσίες". Η έκδοση που έχετε λειτουργεί σωστά.
———
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ & Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΗΚΕΣ, ΩΣΤΕ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΤΗ.
———
Η προσπάθεια μας είναι να προσθέτουμε χαρακτηριστικά με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι γενικής χρήσης. Μπορείτε να μας γράψετε κάποιο χαρακτηριστικό που έχει το πρόβλημα που αναφέρετε παραπάνω;
———
Γειά σας.Νομίζω πως ειναι απαραιτητο όταν κανουμε μια νέα καταχώρηση-ανάλυση παραγγελίας-νεα γραμή-εύρεση προιόντος ,στα προιόντα θα ήταν πολύ χρήσιμο να εμφανίζεται και το υπόλοιπο της αποθήκης για καθε προιόν.Γιατί για κάποιον που έχει προιόντα με την ίδια περιγραφή αλλά διαφορετικό κωδικό είναι πρόβλημα τώρα που δεν το βλέπει.Θα ήταν πολύ χρήσιμο επίσης οταν εμφανίζουμε τα αποθέματα να εμφανιζέται και στήλη με την τιμή αγοράς του προιόντος γίατί τώρα κάνοντας απογραφή πρέπει να γράφουμε τις τιμές μόνοι μας.Ευχαριστώ
———
Η πρότασεις σας είναι ενδιαφέρουσες και θα προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε σε μια μελλοντική έκδοση.
———
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ.Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ : ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΠΕΛΑΤΗ, ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΒΓΑΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
———
Είναι λογικό που βλέπετε το αρνητικό πρόσημο διότι οι προσφορές ΔΕΝ συμμετέχουν ούτε στα υπόλοιπά ούτε στους τζίρους. Στην πράξη έχετε καταχωρίσει μία Είσπραξη χωρίς προηγουμένως να έχετε καταχωρίσει την αντίστοιχη Τιμολόγηση.
Για να λειτουργήσει κάντε το εξής:
1) Ανοίξτε την φόρμα προσφορών και επιλέξτε την εν λόγω προσφορά.
2) Πατήστε το κουμπί «Μετατροπές» και επιλέξτε «Δημιουργία απαίτησης από προσφορά». Μία νέα Απαίτηση / Τιμολόγηση θα δημιουργηθεί στην φόρμα «Πωλήσεις».
Το υπόλοιπο σας τώρα είναι σωστό.
———
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤ.FREΕ ΤΟ ΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΝΑΛΑΓΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΚΑΝΩ ΧΡΕΩΣΗ 500, 00 € ΚΑΙ ΦΠΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΟΣ 595, 00 € ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΑ 95, 00 €
ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ - 95, 00 ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 500, 00 € ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ.
———
Μήπως έχετε "τσεκάρει" την Απαίτηση σαν "Εξοφλημένο"? Αν ναί τότε σωστά βγαίνει αρνητικό το ποσό. Το "Εξοφλημένο" πρέπει να το "τσεκάρετε" μόνο στη περίπτωση που την στιγμή της χρέωσης εισπράτετε και όλο το ποσό.
———
Mporei kapios na me voithisei?
Otan pao na trekso to "pelatologio" mou vgazei to setup se agnotsi dialekto. Allaksa tin glossa kai tin topothesia se ellinika alla tipota! Ti kano?
Euxaristo
———
Καλησπέρα. Δείτε εδώ https://www.diassoftware.gr/faq/ στην παράγραφο "Δεν μπορώ να αναγνώσω τους ελληνικούς χαρακτήρες. Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω;".
———
Καλημέρα παιδιά,
Αν ζητήσω υπόλοιπα συναλλασόμενου από την Καρτέλα Πελάτη, μου λέει Δημιουργήθηκε πρόβλημα κατά την εκτυπωση: error loading MIDAS.DLL
Μέχρι πρότινος δεν είχα πρόβλημα.
Έχω Windows XP και MS Excel 2007.
Ευχαριστώ πολύ
———
Ημερομηνία 2010-01-16
Από Τεχνικό Τμήμα
Θέμα Απάντηση:Μήνυμα λάθους: Error loading MIDAS.DLL
ΑπάντησηΚαλησπέρα.
Όταν το χαρακτηριστικό λειτουργούσε είχατε εγκαταστημένο το Office 2007?
Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε το λογισμικό ξανά και ελέγξτε για διαθέσιμες αναβαθμίσεις
———
Ημερομηνία 2010-01-28
Από John
Θέμα Απάντηση:Απάντηση:Μήνυμα λάθους: Error loading MIDAS.DLL
ΑπάντησηΤο χαρακτηριστικό λειτουργούσε με Office 2007 μέχρι πρότινος. Ό,τι ενημερώσεις υπάρχουν είναι ήδη εγκαταστημένες.